Melatonin 3.0 Afisare la marime maxima

Melatonin 3.0

„Tinereţe fără bătrâneţe si viaţă fără de moarte” este visul dintotdeauna al oamenilor. Melatonina, un compus chimic natural (N-acatil-5-methoxytryptamine), regăsit la animale, plante şi microbi, este un hormon care dă speranţă oamenilor în a-şi prelungi viaţa.

Mai multe detalii

100 bucati in stoc

53,68 lei

Mecanismele exacte prin care melatonina încetineşte procesele de îmbătrânire nu sunt cunoscute încă, dar se pare că este rezultatul intercorelării optime a tuturor glandelor sistemului endocrin. Conform tradiţiilor orientale esenţa vieţii constă în coordonarea fină a funcţionării glandelor endocrine. Centrele energetice (aşa numitele chacra) corespund cu localizarea anatomică a glandelor endocrine, stimularea lor prin exerciţii yoga dând rezultate excelente.

Experienţele făcute pe soareci au arătat o creştere a duratei de viaţă şi un comportament sexual mai bun la 20 % din subiecţii care au fost trataţi cu melatonină.

Melatonina este o substanţă chimică produsă la om de glanda pineală, o glandă mică, de mărimea unui bob de mazăre, localizată la baza creierului în afara barierei hemato-encefalice, dar şi de unele celule din măduva osoasă, limfocite şi celule epiteliale, unde se găseşte în concentraţie mai mare decât în sânge dar fără a fi influenţată de ritmul circadian. De remarcat că melatonina este sintetizată chiar şi de unele plante, precum orezul.

Melatonina provine din cuvântul grecesc „melas”care înseamnă negru, cu referire la faptul că respectiva substanţă este produsă doar la întuneric.

Este sintetizată din aminoacidul triptofan, reacţie catalizată de două enzime, arilalkilamine N-acetiltransferaza şi hidroxiindol-O-metiltransferaza, şi se găseşte la toate fiinţele vii de la alge şi până la oameni. Melatonina variază în cadrul ciclului nictemeral, noapte-zi, şi este metabolizată rapid în ficat.

Melatonina face parte din sistemul care reglementează ciclul somn-veghe, împreună cu sistemele endocrine şi paracrine, prin provocarea senzaţiei de somnolenţă şi scăderea temperaturii corpului.

Melatonina este produsă de pinealocitele din glanda pineală fiind stimulată de întuneric si este inhibată de lumină, (în special lumina albastră, cea cu lungimea de undă cuprinsă între 480 nm şi 530 nm). Informaţia referitoare la prezenţa întunericului sau luminii este transmisă de la retină la glanda pineală prin intermediul nucleului suprachiasmatic din hipotalamus şi a sistemului nervos simpatic. Celulele receptoare de la nivelul retinei sunt hiperpolarizate de lumină şi inhibă eliberarea de norepinefrină, dar datorită întunericului eliberează norepinefrina şi activează intreg sistemul, fiind un sincronizator al ceasului biologic.

Nivelul melatoninei, numită şi hormonul întunericului are o variaţie şi în timpul nopţii, începe să crească la apariţia întunericului, atinge maximul între orele 2 şi 4 dimineaţa, scăzând apoi îna doua parte a nopţii.

Descoperirea melatoninei este legată de mecanismul prin care unii amfibieni şi reptile îşi schimbă culoarea pielii lor, astfel încă din 1917 McCord şi Allen au descoperit că extractul din glandele pineale ale vacii schimba culoarea pielii broaştei. Profesorul Aaron B. Lerner şi colegii săi de laUniversitatea Yale, în 1958 au izolat o substanţă din glanda pineală pentru cercetările privind tratarea bolilor de piele numind-o melatonină, la mijlocul anilor 70 Lynch şi colaboratorii au arătat că melatonina produsă de glandele pineale are rol în ritmul circadian al omului, iar în 1993 s-a descoperit că melatonina are şi rol antioxidant.

Afectiuni si simptome unde este indicat
Melatonin

Mod administrare Melatonina

Dimineata-Pranz-Seara

Antioxidare celulara

Atrofie musculara

Batranete

Bioritm

Boala Alzheimer

Cancer - prevenire

Dependenta de droguri

Depresie

Epilepsie

Hormoni - reglare

Imbatranire tesuturi (intarziere)

Insomnie

Nervozitate

Oboseala

Schizofrenie

Scleroza

Senilitate

Stres

Ticuri nervoase

Tumora cerebrala

0-0-1

0-0-2

0-0-2

0-0-1

0-0-2

0-0-1

0-0-2

0-0-2

0-0-2

0-0-1

0-0-2

0-0-2

0-0-1

0-0-2

0-0-2

0-0-2

0-0-2

0-0-2

0-0-1

0-0-2

Contactati-ne

Suntem disponibil 24/7

Telefon:0769.855.560

Contactati-ne